6 Anledningar Till Att Vi Ar Varldens Slappaste Larare

1. Vi vaknar en kvart innan vi aker till skolan aven fast vi borjar klockan 11:00 varje dag. Det tar ca 5 minuter att aka till skolan. Vi kommer till skolan ca 10:55. Det har hant att barnen redan suttit och vantat i klassrummet.

2. Vi forbereder oss ytterst sallan infor en lektion. Nar forsta barnet kommer tittar vi i dennes larobok och hittar pa nagot som skulle kunna fylla en timmes lektion.  Om vi inte spelar spel med dem, typ "Rita, gissa, spring!" brukar vi skriva och rita nagot pa tavlan. Namn pa instrument till exempel. Da ritar vi upp det pa tavlan och sager at barnen att de ska skriva av det i sina bocker. Vi satter oss pa varsin stol och diskuterar vad vi ska shoppa i Bangkok medan vi ibland vander oss till barnen och yttrar ett "good work".

3. Vi avslutar alltid lektionen ca 10 minuter innan officiellt schemaslut. Speciellt innan lunch. Egentligen ar detta ganska befogat eftersom klockan i klassrummet gar tio minuter fore, men vi latsas som om vi inte vet om det.

4. Tva ganger har en klass uteblivit - d.v.s. inte dykt upp alls - och nar rasterna narmar sig sina slut hoppas vi alltid pa att detta ska ske igen. Nar vi hor rastklockan ringa in utbrister vi "Neej!" och da vi hor barnen narma sig tittar vi pa varandra och suckar djupt. Vi reser oss tungt upp fran vara fatoljer som vi sprungit till direkt efter foregaende lektions avslut.

5. Under lunchrasterna brukar Tanom forst komma med mat till oss. Om han rakar droja nagra minuter blir vi konfunderade och borjar undra vart han tagit vagen och om vi ska hinna ata var mat innan nasta lektion. Efter maten brukar barn komma med diverse snacks/frukt/dricka som nagot slags mellanmal. Detta brukar ofta vara vidrigt. Vi brukar till exempel fa ett slags isthe som smakar nyponsoppa med mjolk och is i. Vi brukar spekulera kring vad barnen ska "komma med for ackligt idag da".

6. Idag var dagen da vi markte hur verkligt slappa larare vi ar. Vi skulle ha lektion med 9-aringarna. Vi hade inlett var lektion med att forklara olika transportsatt och rita pa tavlan. By bus, by train, by bike o.s.v. Var lite osakra pa om de verkligen skulle forsta. Och om vi skulle skriva med versaler istallet for gemener. Men sedan horde vi att nagon i klassen laste orden "by bus" och da lyste vi upp och tankte "shit, de kan lasa bra!". 9-aringarna har namligen sen tidigare haft problem med just lasningen. Vi satte oss pa vara stolar medan barnen skrev av vad som stod pa tavlan. Vi tankte att detta ju var en sadan succe att vi kunde ha samma genomgang med 12-aringarna.

Efter ungefar halva lektionen vande sig Verena till mig.
"Halla, det har ar inte alls 9-aringarna... Det ar 12-aringarna."

Sedan skrattade vi at hur vardelosa vi var. Ar.


Imorgon, fredag, ska vi aka till Tanoms van som har en musikstudio. Tankte spela in en akustisk version av "Bad Romance". Awesome? I think so.

Sa har later vi nar vi ovar. Bara sa ni vet, sa sjunger vi lite kefft pa slutet. Ni kommer sakert marka vad vi menar. Haha.


 

 

 



Kommentarer
Postat av: Jos farmor

Fy fan vad det svängde om er. Jag är verkligen impad. Antagligen är ni mer musicians än lärare, vilket inte är det sämsta dock. Kram på er! PS Här är det nu frostbiten vinter.

2009-12-03 @ 19:10:37
Postat av: Sandra

hahah ni är ju för sköna.

här verena får du gulligheten själv:

http://www.wimp.com/surprisedkitty/



saknar er bebekos <3

2009-12-04 @ 00:01:34
Postat av: Niklas

Haha, det där lät ju bättre än orginalet. Kan ju vara för att jag inte gillar orginalet dock. =)

Way to blame the chicken!

Ni lär ju få något pris för eran lärarinsats.

Lycka till i studion ikväll.

2009-12-04 @ 08:19:22
Postat av: Thomas

Jaa jag säger då det! Det där är bland det lökigaste och oseriöasaste jag läst! Och där är ni och bli behandlade som drottningar när var och varranan person i Sverige får sparken för ingenting!

2009-12-04 @ 19:30:48
Postat av: verena

Haha jag vet vi later fett oseriosa, ointresserade och lata. Men vi har markt att vi inte behover, eller KAN vara helt 100% fokuserade. Det var jobbigt nog de forsta veckorna att behova komma pa varsta grejerna innan varje lektion och sta och prata en hel timme. Dom blir for ofokuserade sa det basta sattet var att helt enkelt ga igenom snabbt pa tavlan och lata dom arbeta sjalva. Jag tror anda inte Tanom forvantar sig att vi ska vara varsta skillade lararna. Vi har markt att han ar nojd med varan insatts och det racker for oss =). Vara smagnall och kommentarer om barnen och lektionerna stannar ju mellan oss sa det tar inte dom nagon skada av ;)



Sa javla sot kattunge! Sager ju att katter har personlighet!

2009-12-04 @ 19:57:30
Postat av: Danne

hahaha undrar vad barnen ska komma med för äcklig mat idag då hahahahahah

2009-12-07 @ 17:22:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0