Changed plans. Kind of.

Sawadee ka fellows!

Har precis intagit en ljuvlig middag bestaende av bbq-chicken, nudlar, ris m.m. Har alltid massor att valja pa - sjalva "one dish only"-grejen ar inte sa valetablerad utanfor Sverige. Har jobbat idag (saklart), 7aringarna fick rita sjalvportratt och skriva presentationer, 8aringarna fick mata och rita av sina fotter och 11aringarna fick lara sig hur man beskriver vaderlag (sunny, hot, windy o.s.v.).

Under lunchen fick vi besok av nagon som jag tror ar den mest obehagliga manniskan jag stott pa. Han cyklade in pa skolgarden. Ratt normalt utseende, kanske lite val utstaende oron. Han ville prompt in i klassrummet och prata med oss, men Mr. T sjasade ut honom. Phew, tankte vi. Men icke. Han narmade sig fonstret vi satt vid och tog kontakt med Verena (som satt mest tillgangligt). Hans engelska var relativt bra, men det var sattet han pratade pa som brought out the shivers hos oss. Det var sjukt awkward. Stundtals mumlande han och andra stunder kunde han vara helt knapptyst och bara stirra oss i ogonen. Jag stirrade ned i min tallrik sa mycket jag kunde och forsokte halla mig for skratt. Men till slut sa Verena "Josie." och menade pa att han ville skaka hand med mig. Fan! Jag tittade upp, log och gav honom mer av en high five an ett handslag. Han sag lite besviken ut och gav Verena passerkortet till hans jobb typ och nastan vagrade ta tillbaka det nar hon skot tillbaka det mot honom igen. Som om han ville ha en anledning att komma tillbaka, typ "I think I forgot my card here?". Han sa att han skulle komma tillbaka lite senare pa dagen. "Fuck", tankte vi. Till slut fick Mr. T nog och skrek "BYE BYE BYE BYE!" till den obehaglige mannen och det blev ett langt och awkward hejda, men till slut gick han. Han verkade inte vara sa uppskattad dar omkring.

Mr. T har stallt in ett pingisbord i vart klassrum. Gissa vad vi gor pa rasterna? Nar vi avslutat sista lektionen och vi borjade spela pingis satt sjalvklart barnen som klistrade vid bordet och tittade fascinerat pa. Holl for ovrigt i sotaste lilla bebisen efter skolan, blev alldeles kar!

Jag och Verena (och resten av The Gunlz med for den delen) har en tendens att ge folk interna smeknamn for att vi lattare ska kunna halla reda pa vilka de ar. Det har vi aven gjort har. Det ar inte taskigt menat, utan som sagt endast ett satt att halla reda pa folk. Exempel:

"UHHUHUHH" - Vi tror att hon jobbar som mattant. Smeknamnet kommer fran ljudet hon ger ifran sig nar hon skrattar. Hon brukar gora detta nar man far ogonkontakt med henne, eller nar som helst egentligen. Hon tycker aven om att klappa handerna for sig sjalv. Uppskattas vara ungefar 40 ar. Speciellt utseende. Mojligen en aning mentalt pa efterkalken .

"Underbettet" - Vaktmastaren pa skolan. Snall kille, men av namnet att doma kan ni nog gissa att han har underbett. Ett grovt sadant.

"Fettot" - Det finns egentligen tva tjockisar. Men det ar sa otroligt ovanligt har med overviktiga barn, sa de sticker verkligen ut. De ar underbart snalla och duktiga i skolan.

"Kritsniffarn" - Barn har en tendens att hitta pa vad som helst for att slippa gora trakiga saker pa en lektion. De kan leka krig, latsas vara ninjor, gora kullerbyttor. Men Verena sag nagonting udda. En 11arig tjej satt langst bak i klassen och sniffade, ratt lange, pa en vit krita. Hence the name.

"
Mr. T" - Ja, som ni vet sa ar det Tanom vi refererar till nar vi skriver "Mr. T" i bloggen. Han fick smeknamnet eftersom vi inte kunde saga hela hans namn om vi pratade om honom pa svenska och han befann sig i narheten. Det fick bli "Mr.T".

"Chaufforen" - Han heter egentligen nagonting i stil med Luo Wuong men han skjutsade runt oss ratt mycket de forsta dagarna vi var har. Nara van till Mr. T.

"Verenas favorit" - Forsta gangen Verena lade ogonen pa denna 7ariga flicka (som heter Queen) blev hon lite (nastan obehagligt) besatt av henne. En gang nar de tittade pa TV tillsammans strackte Verena ut handen i ett forsok att rora vid Queens har. Precis innan Verenas hand skulle snudda vid haret vande sig Queen om, gav ifran sig en osaker blick och gick ivag. Verenas hjarta krossades. Men hon alskar henne fortfarande och ser tranande pa henne under 7aringarnas lektioner.

"Favoriterna" - Ja, det klart att vi har favoriter. Jag har en favoritkille bland 8aringarna som ar alldeles, alldeles underbar. Jag tror han ar lite kar i mig ocksa. Och sen en tjej som heter Ploy och en kille som heter Beer. Duktiigaa!

"Hon den stora" - Det ar en tjej bland 11aringarna som ser betydligt aldre ut an de andra.

"Hon den langa" - Ni fattar.

Vi har fler, men vi lamnar det sa for tillfallet. Om ni tycker att dessa namn var taskiga, borde ni hora nagra av de namn vi gav folk i hogstadiet;

"Spya" - Detta var en tjej som sag ut som om hon precis var pa gransen att spy. Hela tiden.

"Filmjolk" - En tjej som hade sammetsbyxor pa sig ganska ofta. Nar laren gned sig mot varandra nar hon gick sag det alltid ut som om hon suttit i filmjolk.

"Kinapuff och Mr. Hrvat" - En korean och en kroat. De var sjukt storande och kallade vid ett tillfalle Verena och Aci for "Shrek och Asnan".

"Musheman a.k.a. The love of Gunnel" - Det gar inte att beskriva med ord, men vi har haft valdigt roligt med denna pastadda romans mellan Musheman och Gunnel. Han gick stolt runt med fjun pa overlappen och kammade sitt latt vagiga har bakat med gele. Liten kropp, stort huvud. Han ser typ likadan ut idag. Vill sa garna hanga pa Stureplan men nojer sig med fjortisklubbar som The Bridge.

"Babyruth" - For det forsta hette hon faktiskt Rut. VEM doper sitt barn till RUT nufortiden? For det andra sag det alltid ut som om det enda hon sa var "Ruuuth" om man sag henne konversera med nagon pa hall. Hon var liten (hence the "baby") och hade underbett. Viktigpetter.

Vi har manga fler pa lager, haha, men vi misstanker att det blir lite for internt for vissa att lasa :)


Vad galler rubriken sa vet ju nagra av er att jag haft kontakt med ett produktionsbolag som ska dokumentarfilma svenskar i Thailand - d.v.s. ren och skar fornedrings-tv. Klart man hakar pa, tankte vi. Haha. Detaljerna ar oklara men det ser ut som om vi forkortar var vistelse pa landsbygden en aning och flyger ner till sodra Thailand runt den 13:e december. Eftersom vi sparar in pa boendet i Bangkok blir var budget inte ledsen i ogat heller, och det ar ju alltid uppskattat!

Ett sista stycke bara, jag vet att jag har skrivdiarre och det far ni forlata mig for. Men maste bara beratta om vad Mays pappa jobbar med. Han ar maffia typ! Driver ett svartcasino i deras andra hus och mutar polisen for att inte bli straffad. Kunde man inte ana. Anywho, good night. Puss.





Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej!!

Låter som ni har det bra. Det är klart ni ska hämga på det... kan bara bli kul och mycket skratt:))

Pratade med Karin... hon är lite orolig.

Take care!!

Kram!!

2009-11-18 @ 15:21:37
Postat av: Jos farmor

Skönt läsa bloggen igen. Spännande med såpan ni kanske blir med i. Dock har jag så livlig fantasi och blir lätt orolig när jag inte hör nåt från er. Älskar din skrivdiarre. Hoppas du har kontakt med Kjell för jag vet ingenting. Make him comment in some way so I can calm down. Love you!

2009-11-18 @ 16:18:39
Postat av: ...

yawn!!!!vad du e tråkig!!!!

2009-11-18 @ 17:27:48
Postat av: Aci

BAH du som säger att josie e tråkig borde ha en 80-årings humor...anywhoo SÅ JÄVLA KUL O LÄSA!

HErre jävlar vad jag garva o läste högt för kim som inte förstod så mkt men garvade ändå :D Vill ha mer sånt!! Asså musheman! Hade fan glömt bort honom sjukt kul... love ya girlzz

2009-11-19 @ 16:18:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0