Midnight Update

Sawadee ka!
Skolan gick ratt bra, men vi kanner att vi maste komma pa fler lekar! Forslag?
Vi forsokte aven lara dem klockan, men det gick val sadar. Tanom fick hoppa in och agera tolk for att forklara skillnaden mellan "past" och "to". 7-8aringarna var sjukt spralliga och ratt svara att fa pli pa. MEN som tur ar larde vi dem "Raketen" vilket uppskattades. Ni vet, det man gjorde pa sexars... Stampade och klappade snabbare och snabbare for att till slut skrika WOOOOOOAH och gora vagen!

11aringarna ar vara favoriter. De ar himla duktiga och lyssnar och tar till sig allt man sager och gor. Idag lekte vi Pictionary (vilket var oerhort latt for dem btw) med dem pa tavlan och delade ut lappar med engelska ord som de sedan skulle rita och lata klassen gissa vad det var. Vid slutet av lektionen hittade vi varldens sotaste meddelande pa en av Pictionarylapparna <3

Vi borjar finna oss i vara sma fasta dagspunktsrutiner nu sahar efter en veckas tid hos Mae. Hon ar verkligen varldens mest genomgoda manniska. Nar vi kommer hem fran skolan tar vi en liten eftermiddagsnap, sen turas vi om pa lopbandet (vi ar tvugna eftersom vi ater sa jaeevla mycket). Efter det gor vi nagot med Mae och Pookie och ater delicious middag. Pookie ar lika gammal som oss och akte ikvall tillbaka till Bangkok for att fortsatta sina studier inom medicin. Som tur ar ska vi traffa henne dar sen nar vi aker dit! Vi tog en liten avskedsfika ute pa byn med henne innan hon akte.

Overallt ar det en sadan gladjerik stamning! Trots mangas avsaknad av materiella tillgangar, sprakbarriaren och sa vidare mots vi av inget annat an leenden och skratt.

Pappan i familjen ar tydligen en fore detta thaiboxningsmastare och vi ska fa exklusiva privatlektioner av denne harfria, snalla, thailandska man ;) Se upp Swiiden liksom.

Nastnasta helg tror vi att vi ska aka pa nagot slags engelskcamp anordnat av bl.a. Maes larare, som fattade stort intresse for oss tidigare i veckan pa festivalen. Det kommer att delta flera utlanningar i campet vilket verkar kul.

Nyss akte ristrucken forbi. Det ar skordesasong och vi omringas av gigantiska risfalt med manga som arbetar pa falten. De maste bre ut sig over vagarna och tranger undan bilarna i kanten for att fa plats me allt ris. Ris ar GOTT.

Puss och kram!

PS. Horde att ni fick ett vackert litet snofall idag... Naw. Stackars er.


Signing bookz



AR INTE DETTA DET SOTASTE NI SETT I HELA ERA LIV???


Haha. Tanoms kontorshorna. Kolla pa vaggen! Han har aven en idolbild pa oss i sin bil.


Kvallsadjo med Mae och Pookie (yep, vi sitter pa trottoaren). Drack varm choklad och at toast med marmelad. Vi ba "In Sweden, we eat this for breakfast".


Bye bye Pookie! See ya in Bangkok! (Vi vagar inte fraga om vi far bo hos henne, men har gett massa hints)


Vi har anpassat oss ratt bra till livet pa landsbygden, men ibland visar sig svagheten. Jag gommer mig i trappan for en syrsa som fatt tuppjuck i vardagsrummet. Mae tog den i handen och kastade ut den. Men jag lovar, den var FET!


Kommentarer
Postat av: J:s farmor

Hej gumman/gummorna!

Underbart att ni fått ett så bra boende och så kul på jobbet dessutom. Kanske får ni smak för lärarjobbet i fortsättningen också?

Btw, Roffe och Evelyn läser er blogg också.

Här är det verkligen november! Så det var just rätt tid att åka iväg. Kram på er!

2009-11-04 @ 19:54:47
Postat av: Niklas

Hah, sött medelande.

Kan bli farligt att träffa på er sen alltså ifall ni ska ta thaiboxningslektioner. Kan inte hjälpa er alls med lekarna. Minns bara pictionary och charader. Charader kan bli lite svårt dock. Men ni kommer säkert på något, verkar gå rätt så bra.

Det vart ingen kvar liggandes snö här, däremot så blåser det regnar/snöar och är skit kallt. Så njut av värmen ni! =)

2009-11-05 @ 08:17:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0